Folklór szombat

A Nemzeti Kulturális Alap Nemzeti Tehetségprogramjának köszönhetően iskolánk Népzene tagozata számos programmal örvendezteti meg a néphagyományokat kedvelő fiatalokat ebben a tanévben.

A Folklór szombat elnevezésű programsorozat havi rendszerességgel kerül megrendezésre a zeneiskola hangversenytermében.

Ami november 24-én történt…

A részt vevő gyermekek megérkezése után egy rövid néprajzi előadással kezdődött a program. Szó volt a novemberi jeles napokról, köztük Márton napjáról, és a liba-mítosz eredetéről. Megismerték a gyerekek az András napjához kapcsolódó szerelmi jósló hiedelmeket, valamint az időjósló mondókákat. Végül a pásztoréletről tanulhattak.

Adventhez közeledve a népdaltanulás témája is a karácsony volt. Moldvai egyházi népénekeket tanultak eredeti felvételről.

A programot kézműves foglalkozás zárta – a gyerekek nagy örömére. Különböző papírtechnikákkal készítettek karácsonyi díszeket, képeslapokat (filigrán, technika, írisz technika, formalyukasztók), valamint filcből karácsonyfadíszeket.

Törökné Marosvölgyi Ágnes – a pályázat szakmai koordinátora, a progam vezetője szerint nagyon jó hangulatban, és hasznosan telt el az első „Folklór szombat”.

A fotókat köszönjük szépen Török Péternek!

Akinek kedve támadt csatlakozni, azt szeretettel várjuk december 15-én 13 órától, a következő alkalomra.

További képek