NTP-MŰV-18-0142

 

NTP-MŰV-18-0142 pályázati összefoglaló videó

Tovább a videókhoz


Folklór szombat, 2019. június 15.

A júniusi folklór szombaton az aratás, a nyári munkálatok, valamint a virágénekek volt a téma. A kézműves foglalkozáson virág, gyöngy díszeket készítettünk.

Tovább a képekhez


Projektzáró koncert és Vendégkoncert 2019. június 4. és Június 5.

Pályázatunk zárórendezvénye a projektzáró koncert volt, melyet június 4-én Hajdúböszörményben, Június 5-én Mátészalkán adtunk elő. A koncerten részt vettek iskolánk növendékei, valamint a Szatmár AMI népzene szakos tanulói. Az összeállításban megszólaltak a Németi János által gyűjtött népdalok, valamint a pályázati támogatásból vásárolt ütőgardon is.

Tovább a képekhez
Folklór szombat 2019. április 27.

Áprilisi folklór szombatunkon a Húsvét, a Böjt volt a téma.

Tovább a képekhez


Folklór szombat 2019. március 28.

Márciusi folklór szombatunkon a Böjt, a karikázók volt a témakör Sárközi karikázó dallamokat, lépéseket tanultunk.

Tovább a képekhez


Bakator Zenekar koncertje: 2019. március 14.

Március 14-én a Bakator Zenekar látogatott el a zeneiskolába. A „Gyökereink” című lemezbemutató koncert nagy sikert aratott, és mivel a zenekar már második éve segíti a tanszak munkáját, a zeneiskolás gyerekek több produkcióban is közreműködői voltak az előadásnak.

Tovább a képekhezFolklór szombat 2019. február 15.

Februári folklór szombatunkon Nyárád-menti, valamint farsangi népdalcsokrot tanultunk. A foglalkozást egy kis kézműveskedéssel zártuk.

Tovább a képekhez


Tanulmányi kirándulás: Népdalgyűjtés Balmazújvároson: 2019. január 31.

Jánost, egykori pásztorembert sokan ismerik gyönyörű, tiszta énekhangja miatt, hiszen gyakori fellépője a megye Folklór rendezvényeinek. A gyerekek Jani bácsinak köszönhetően részesei lehettek egy „igazi gyűjtésnek”, kamerával, diktafonnal, jegyzőkönyvvel…A gyűjtés után a felvett anyagot együtt hallgattuk, válogattuk a gyerekekkel, amiből később egy saját népdalcsokor is készült. A hanganyag digitális felvételében Lajti Gergely volt nagy segítségünkre.

Tovább a képekhez


2019. január 31-én Képviselőtestületi ülésen vehetett át két kollégánk oklevelet,a 2017/18-as tanévben végzett tehetséggondozói valamint országos versenyre való felkészítő munkájukért.
Szívből gratulálunk Ágoston-Vincze Ágnesnek és Pető Áronnak!


Folklór Szombat 2019. január 27.

A januári folklór szombatunkon az újév, a vízkereszt, valamint a farsang volt a téma.

Tovább a képekhez


Önálló karácsonyi koncert: 2018. december 15. és Mátészalka 2018. december 18.

Karácsonyi koncertünkön vendégeink voltak a Bakator Zenekar tagjai, valamint Mátészalkáról a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola népzene tagozatos növendékei. Karácsonyi koncertünket Mátészalkán is megismételtük, hogy az ott tanuló gyermekek szülei is részesei lehessenek közös munkánk bemutatójának.

Tovább a képekhez


Folklór szombat 2018. december 15.

Decemberi Folklór szombatunk az „Advent” és a karácsony jegyében zajlott.

Tovább a képekhez


Elkezdődtek a „Folklór szombatok”
Az NKA Nemzeti Tehetségprogramjának Gyökereinkből jövőnket című nyertes pályázata kapcsán november 24-én megtartottuk első népzenei, néprajzos, kézműves programunkat:

Bővebben


Tanulmányi kirándulás Hortobágyra, 2018. október 26.

Október 26-án Hortobágyra kirándultunk, ahol a Halastavakat, valamint a daruvonulást nézhettük meg. Bácsi István vezetésével a csoport ellátogatott Mátára, ahol a ménest nézegetve, nagy szerencsénkre összefutottunk Kosina Péterrel, egykori számadó juhásszal.

Kérésünkre leült a csoporttal egy diófa alá, ahol több, mint egy órát mesélt a gyerekeknek a pásztorélet rejtelmeiről. Igazat, vicceset, szomorút, de leginkább a mai világtól nagyon távolnak tűnőt. Kint a pusztán, a jószágok között. Internet, pizzarendelés, fürdőszoba nélkül. Gyakran hetekig csak a kutyával és a több ezer jószággal… A gyerekeknek mind a Hortobágy szépsége, mind a néprajzi előadás hatalmas élmény volt.

Tovább a képekhez